Owsianka arbuzowa do picia
Czas przygotowania 5 minuty min.
Ilość porcji 2
Kalorie 265 kcal
Składniki
- 100 ml gorącej wody
- 250 ml napoju jaglanego bezglutenowego
- 4 łyżki płatków owsianych bezglutenowych górskich
- 1 łyżeczka inuliny w proszku (można pominąć)
- ⅓ arbuza bez pestek
- ½ czerwonego grapefruita
Przygotowanie
- W blenderze kielichowym umieszczamy płatki owsiane i zalewamy je gorącą wodą, odstawiamy na 10 minut.
- Dodajemy napój roślinny, inulinę, sok z grapefruita i miąższ arbuza, blendujemy. Arbuz jest słodki, więc owsianki z jego dodatkiem nie musimy dosładzać syropem czymiodem.
- Owsiankę przelewamy do kubków i podajemy od razu do picia.
Dodatkowe informacje
Jeśli chcemy nieco rzadszą owsiankę, zwiększmy ilość wody.
Owsiankę możemy przygotować również z innymi dozwolonymi owocami i płatkami.