Zdrowo, ekologicznie, bez alergenów


Filter by Dania FILTR
Na słodko
Na wytrawnie
Śniadania
Kanapki
Kaszki
Koktajle i smoothies
Omlety
Owsianki, jaglanki, gryczanki
Placuszki, racuchy, naleśniki
Obiady i kolacje
Dania główne
W 30 minut
Z kaszą
Z makaronem
Z mięsem
Z owocami
Z owocami morza
Z rybami
Z ryżem
Z warzywami
Zupy
Na ciepło
Na zimno
Sałatki i surówki
Desery
Babeczki i muffiny
Babki
Budynie i galaretki
Ciasta
Ciasteczka i bezy
Gofry
Kremy i musy
Lody
Pączki i faworki
Serniki
Torty
Wypieki
Biszkoptowe
Drożdżowe
Kruche
Tarty
Z czekoladą
Z kremem
Pieczywo i pizza
Pasty i smarowidła
Na wynos
Przekąski
Podstawowe i dodatki
Przetwory
Okazje
Fast food
Karnawał
Tłusty czwartek
Urodziny
Wielkanoc
Wigilia i Święta
Potrawy wigilijne
Potrawy na Święta
Filter by Diety FILTR
Dieta bez 6 alergenów
Dieta niskoniklowa
Dieta bezglutenowa
Dieta bezjajeczna (BJ)
Dieta bezmleczna (BMK)
Dieta bogata w wapń
Dieta bogata w żelazo
Dieta cukrzycowa
Dieta dziecka od 6. m. ż.
Dieta FODMAP
Dieta low carb
Dieta na czas pylenia brzozy
Dieta na czas pylenia traw
Dieta niskohistaminowa
Dieta przeciwnowotworowa
Dieta przeciwzapalna
Dieta przyjazna planecie
Dieta śródziemnomorska
Dieta warzywno-owocowa (postna)
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Filter by content type
Choose One/Select all
Taxonomy terms

KLUB MAG

BLOG

KLUB MAG

BLOG

Miecznik w panierce bezglutenowej

Miecznik w panierce bezglutenowej

Miecznik to duża ryba morska, oceaniczny drapieżnik.
Jak smakuje miecznik?
To bardzo smaczna ryba o delikatnie różowym mięsie. Nie znalazłam w niej ości.
Zapraszam i życzę Smacznego!
Czas przygotowania 20 minuty
Ilość porcji 1

Składniki
  

  • porcja miecznika ok. 200 g
  • 2 łyż. mąki owsianej bezglutenowej do obtoczenia
  • 2 łyż. zmielonych płatków owsianych bezglutenowych (zmielone nie do końca na mąkę) do zawiesiny
  • ok. 4-5 łyż. zimnej wody
  • sól himalajska i świeżo zmielony pieprz biały
  • olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia

Przygotowanie
 

  • Rybę płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące, odkładamy na czysty talerz.
  • Zmielone płatki owsiane rozprowadzamy w ok. 5 łyżkach wody, uzyskując zawiesinę o jednolitej konsystencji przypominającej gęstą śmietanę.
  • Następnie rybę moczymy z obu stron w gęstej zawiesinie z mąki i od razu umieszczamy na rozgrzanej patelni.
  • Smażymy na oleju lub maśle klarowanym rumieniąc z obu stron.
  • Podajemy ze sprawdzoną zieleniną.

Related Posts

None found

Więcej z tej kategorii znajdziesz w książkach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating