Kokosowa owsianko-gryczanka z chia
Czas przygotowania 10 minuty min.
Czas fermentacji 10 godziny godzin
Ilość porcji 2
Kalorie 626 kcal
Składniki
- 10 łyżek płatków owsianych bezglutenowych górskich
- 10 łyżek płatków gryczanych
- 2 łyżki nasion chia
- 250 ml mleka kokosowego (80% kokosa)
- 250 ml przegotowanej gorącej wody
- 2 łyżki domowej granoli
- świeże owoce (np. maliny, borówki, truskawki)
- płatki kokosowe lub grube wiórki kokosowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki owsianki mieszamy ze sobą w niedużym garnku.
- Odstawiamy na noc do lodówki.
- Rano przekładamy owsiankę do słoiczków.
- Na wierzch wsypujemy po łyżce domowej granoli i dodajemy świeże umyte owoce, które można również zblednować i podać w formie musu.
- Słoik zakręcamy i zabieramy ze sobą do pracy lub w podróż.