Farsz mięsny
Czas przygotowania 45 minuty min.
Ilość porcji 450 g
Kalorie 900 kcal
Składniki
- 300 g ugotowanego mięsa z indyka
- ½ białej cebuli
- 2 łyżki oleju z pestek winogron lub masła klarowanego
- sól morska i świeżo zmielony biały pieprz lub czarnuszka do smaku
- 1–2 łyżki rosołu z indyka lub wody
- ½ rozmoczonej bułki zwykłej lub bezglutenowej albo 2–3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
Przygotowanie
- Ugotowane mięso (najlepiej to z rosołu) mielemy w maszynce do mięsa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Drobno pokrojoną cebulę szklimy na oleju, dodajemy do mięsa, mieszamy.
- Jeśli farsz wydaje się nam za suchy, dolewamy 1–2 łyżki wody lub rosołu albo dokładamy namoczoną i odciśniętą bułkę.