Zdrowo, ekologicznie, bez alergenów


Filter by Dania FILTR
Na słodko
Na wytrawnie
Śniadania
Kanapki
Kaszki
Koktajle i smoothies
Omlety
Owsianki, jaglanki, gryczanki
Placuszki, racuchy, naleśniki
Obiady i kolacje
Dania główne
W 30 minut
Z kaszą
Z makaronem
Z mięsem
Z owocami
Z owocami morza
Z rybami
Z ryżem
Z warzywami
Zupy
Na ciepło
Na zimno
Sałatki i surówki
Desery
Babeczki i muffiny
Babki
Budynie i galaretki
Ciasta
Ciasteczka i bezy
Gofry
Kremy i musy
Lody
Pączki i faworki
Serniki
Torty
Wypieki
Biszkoptowe
Drożdżowe
Kruche
Tarty
Z czekoladą
Z kremem
Pieczywo i pizza
Pasty i smarowidła
Na wynos
Przekąski
Podstawowe i dodatki
Przetwory
Okazje
Fast food
Karnawał
Tłusty czwartek
Urodziny
Wielkanoc
Wigilia i Święta
Potrawy wigilijne
Potrawy na Święta
Filter by Diety FILTR
Dieta bez 6 alergenów
Dieta niskoniklowa
Dieta bezglutenowa
Dieta bezjajeczna (BJ)
Dieta bezmleczna (BMK)
Dieta bogata w wapń
Dieta bogata w żelazo
Dieta cukrzycowa
Dieta dziecka od 6. m. ż.
Dieta FODMAP
Dieta low carb
Dieta na czas pylenia brzozy
Dieta na czas pylenia traw
Dieta niskohistaminowa
Dieta przeciwnowotworowa
Dieta przeciwzapalna
Dieta przyjazna planecie
Dieta śródziemnomorska
Dieta warzywno-owocowa (postna)
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Filter by content type
Choose One/Select all
Taxonomy terms

KLUB MAG

BLOG

KLUB MAG

BLOG

Zielony mus warzywno owocowy dieta Dąbrowskiej

Zielony mus warzywno owocowy przygotowałam podczas postu dr Dąbrowskiej.

Takie danie sprawdzi się najlepiej w okresie od jesieni do wiosny, gdy bez problemu mamy dostęp do świeżego jarmużu.

 

Nie trzeba stosować diety Dąbrowskiej, by wypróbować ten przepis.

Przy uczuleniu na jabłko, można je zastąpić np. pigwą. Uczulającą marchew pomijamy albo dodajemy zamiennie trochę dyni.

 

Zapraszam i życzę Smacznego

Zielony mus warzywno owocowy

(bezglutenowy, wegański, bez cukru, dieta Dąbrowskiej)

 

Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

Składniki:

  • 1 duży liść jarmużu
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 1 kwaskowe jabłko
  • 1 marchew
  • woda mineralna

Przygotowanie:

  1. Liść jarmużu bez łodygi, natkę, jabłko bez gniazd nasiennych i obraną ze skórki marchew wkładamy do blendera kielichowego, miksujemy na mus, rozcieńczamy wodą mineralną według uznania co do gęstości potrawy
  2. Rzadszą wersję możemy wypić, bardziej gęstą zjeść z pucharka łyżeczką
zielony mus warzywno owocowy dieta Dąbrowskiej
Fot. Katarzyna Jankowska
Fot. Katarzyna Jankowska
Fot. Katarzyna Jankowska

 

Related Posts

None found

Więcej z tej kategorii znajdziesz w książkach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *