Znów za oknem upały. Idealny więc czas na orzeźwiający koktajl arbuzowy.
Dwa składniki, a wspaniałe nawodnienie organizmu z dużą dawką witaminy C.
Na blogu znajdują się przepisy także na inne koktajle.
Ta receptura będzie odpowiednia do stosowania także podczas diety warzywno-owocowej. Jeżeli poszukujesz przepisów wyłącznie na bazie warzyw i owoców, zajrzyj do książki “Dieta warzywno-owocowa. Uzdrawiająca moc roślin. 150 przepisów”.
Zapraszam i życzę Smacznego
Orzeźwiający koktajl arbuzowy
(bezglutenowy, wegański, bez cukru)
Czas przygotowania: 5 minut + chłodzenie arbuza
Ilość: 2-3 porcje
Składniki:
- 1/2 zimnego arbuza
- sok z czerwonego grapefruita
Przygotowanie:
- Oczyszczamy arbuz z pestek i umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego
- Dodajemy wyciśnięty sok z czerwonego grapefruita, miksujemy i podajemy od razu do picia.
jak tylko ten koktail zobaczyłam,stał siemoim i nie tylko ulubieńcem;_))tak,tak bo arbuz jest bardzo lubiany w naszej rodzine więc ten miks z dodatkiem soku z grejfruta trochę wykrzywiał buski,ale szło,szło,smakowitosci,dzięki
Kiedy użyjesz słodki arbuz i czerwony grapefruit i zdecydowanie bardziej słodki:) Ale rzecz w tym aby uciekać od słodkości:)
Świetne są takie koktajle na upalne dni, a gorzkawy smak grapefruita bardzo fajnie maskuje arbuz … ja dodałam jeszcze odrobinę mięty 🙂
Miętę i bazylię naprzemiennie dodaję, choć nie uwzględniłam tego akurat w tym przepisie:)
Mmmmm Pychaaaaa:)