Zdrowo, ekologicznie, bez alergenów


Filter by Dania FILTR
Na słodko
Na wytrawnie
Śniadania
Kanapki
Kaszki
Koktajle i smoothies
Omlety
Owsianki, jaglanki, gryczanki
Placuszki, racuchy, naleśniki
Obiady i kolacje
Dania główne
W 30 minut
Z kaszą
Z makaronem
Z mięsem
Z owocami
Z owocami morza
Z rybami
Z ryżem
Z warzywami
Zupy
Na ciepło
Na zimno
Sałatki i surówki
Desery
Babeczki i muffiny
Babki
Budynie i galaretki
Ciasta
Ciasteczka i bezy
Gofry
Kremy i musy
Lody
Pączki i faworki
Serniki
Torty
Wypieki
Biszkoptowe
Drożdżowe
Kruche
Tarty
Z czekoladą
Z kremem
Pieczywo i pizza
Pasty i smarowidła
Na wynos
Przekąski
Podstawowe i dodatki
Przetwory
Okazje
Fast food
Karnawał
Tłusty czwartek
Urodziny
Wielkanoc
Wigilia i Święta
Potrawy wigilijne
Potrawy na Święta
Filter by Diety FILTR
Dieta bez 6 alergenów
Dieta niskoniklowa
Dieta bezglutenowa
Dieta bezjajeczna (BJ)
Dieta bezmleczna (BMK)
Dieta bogata w wapń
Dieta bogata w żelazo
Dieta cukrzycowa
Dieta dziecka od 6. m. ż.
Dieta FODMAP
Dieta low carb
Dieta na czas pylenia brzozy
Dieta na czas pylenia traw
Dieta niskohistaminowa
Dieta przeciwnowotworowa
Dieta przeciwzapalna
Dieta przyjazna planecie
Dieta śródziemnomorska
Dieta warzywno-owocowa (postna)
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Filter by content type
Choose One/Select all
Taxonomy terms

KLUB MAG

BLOG

KLUB MAG

BLOG

Orzeźwiający koktajl arbuzowy

Znów za oknem upały. Idealny więc czas na orzeźwiający koktajl arbuzowy.

Dwa składniki, a wspaniałe nawodnienie organizmu z dużą dawką witaminy C.

Na blogu znajdują się przepisy także na inne koktajle.

Ta receptura będzie odpowiednia do stosowania także podczas diety warzywno-owocowej. Jeżeli poszukujesz przepisów wyłącznie na bazie warzyw i owoców, zajrzyj do książki “Dieta warzywno-owocowa. Uzdrawiająca moc roślin. 150 przepisów”.

Dieta warzywno-owocowa. Uzdrawiająca moc roślin. 150 przepisów książka Katarzyna Jankowska

Zapraszam i życzę Smacznego

Orzeźwiający koktajl arbuzowy 

(bezglutenowy, wegański, bez cukru)

Czas przygotowania: 5 minut + chłodzenie arbuza

Ilość: 2-3 porcje

Składniki:

  • 1/2 zimnego arbuza
  • sok z czerwonego grapefruita

Przygotowanie:

  1. Oczyszczamy arbuz z pestek i umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego
  2. Dodajemy wyciśnięty sok z czerwonego grapefruita, miksujemy i podajemy od razu do picia.
Orzeźwiający koktajl arbuzowy dieta warzywno-owocowa
Fot. Katarzyna Jankowska

Related Posts

None found

Więcej z tej kategorii znajdziesz w książkach

Komentarze

  1. Dorota Pykacz says:

    jak tylko ten koktail zobaczyłam,stał siemoim i nie tylko ulubieńcem;_))tak,tak bo arbuz jest bardzo lubiany w naszej rodzine więc ten miks z dodatkiem soku z grejfruta trochę wykrzywiał buski,ale szło,szło,smakowitosci,dzięki

    1. Kiedy użyjesz słodki arbuz i czerwony grapefruit i zdecydowanie bardziej słodki:) Ale rzecz w tym aby uciekać od słodkości:)

  2. Świetne są takie koktajle na upalne dni, a gorzkawy smak grapefruita bardzo fajnie maskuje arbuz … ja dodałam jeszcze odrobinę mięty 🙂

    1. Miętę i bazylię naprzemiennie dodaję, choć nie uwzględniłam tego akurat w tym przepisie:)

  3. Mmmmm Pychaaaaa:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *