Zdrowo, ekologicznie, bez alergenów


Filter by Dania FILTR
Na słodko
Na wytrawnie
Śniadania
Kanapki
Kaszki
Koktajle i smoothies
Omlety
Owsianki, jaglanki, gryczanki
Placuszki, racuchy, naleśniki
Obiady i kolacje
Dania główne
W 30 minut
Z kaszą
Z makaronem
Z mięsem
Z owocami
Z owocami morza
Z rybami
Z ryżem
Z warzywami
Zupy
Na ciepło
Na zimno
Sałatki i surówki
Desery
Babeczki i muffiny
Babki
Budynie i galaretki
Ciasta
Ciasteczka i bezy
Gofry
Kremy i musy
Lody
Pączki i faworki
Serniki
Torty
Wypieki
Biszkoptowe
Drożdżowe
Kruche
Tarty
Z czekoladą
Z kremem
Pieczywo i pizza
Pasty i smarowidła
Na wynos
Przekąski
Podstawowe i dodatki
Przetwory
Okazje
Fast food
Karnawał
Tłusty czwartek
Urodziny
Wielkanoc
Wigilia i Święta
Potrawy wigilijne
Potrawy na Święta
Filter by Diety FILTR
Dieta bez 6 alergenów
Dieta niskoniklowa
Dieta bezglutenowa
Dieta bezjajeczna (BJ)
Dieta bezmleczna (BMK)
Dieta bogata w wapń
Dieta bogata w żelazo
Dieta cukrzycowa
Dieta dziecka od 6. m. ż.
Dieta FODMAP
Dieta low carb
Dieta na czas pylenia brzozy
Dieta na czas pylenia traw
Dieta niskohistaminowa
Dieta przeciwnowotworowa
Dieta przeciwzapalna
Dieta przyjazna planecie
Dieta śródziemnomorska
Dieta warzywno-owocowa (postna)
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Filter by content type
Choose One/Select all
Taxonomy terms

KLUB MAG

BLOG

KLUB MAG

BLOG

MAGiczna owsianka szpinakowa

Kolejna wersja MAGicznej owsianki dziś w postaci „przemytnika” zielonych liści. Owsianka szpinakowa jest idealna na śniadanie i jako wzmocnienie po biegu.

Im mniej szpinaku użyjemy, tym jego smak będzie mniej wyczuwalny w napoju.

Ja dla odmiany proponuję zwiększyć ilość jagód:)

Na blogu znajdziesz więcej przepisów na Owsianki.

Zapraszam i życzę Smacznego

Owsianka szpinakowa

(bezglutenowa, wegańska, bez cukru)

Czas przygotowania: 5 minut + moczenie płatków

Ilość: 2 porcje

Składniki:

  • 50 g świeżego szpinaku
  • 100 g jagód
  • 100 g borówek
  • 1 łyżka soku z cytryny (można pominąć)
  • 250 ml mleka jaglanego bezglutenowego
  • 3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
  • 100 ml gorącej wody

Przygotowanie:

  1. Płatki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na min 15 minut
  2. Szpinak i owoce dokładnie myjemy, umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego
  3. Dodajemy sok z cytryny, namoczone płatki i mleko
  4. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy
  5. Koktajl nalewamy do kubków i podajemy od razu do picia

Pracujemy nad materiałem „30 przepisów na… OWSIANKI”! Zostaw swój adres e-mail, a jako pierwsza otrzymasz informacje o premierze!

Owsianka szpinakowa, Fot. Katarzyna Jankowska
Fot. Katarzyna Jankowska

Related Posts

None found

Więcej z tej kategorii znajdziesz w książkach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *