Zdrowo, ekologicznie, bez alergenów


Filter by Dania FILTR
Na słodko
Na wytrawnie
Śniadania
Kanapki
Kaszki
Koktajle i smoothies
Omlety
Owsianki, jaglanki, gryczanki
Placuszki, racuchy, naleśniki
Obiady i kolacje
Dania główne
W 30 minut
Z kaszą
Z makaronem
Z mięsem
Z owocami
Z owocami morza
Z rybami
Z ryżem
Z warzywami
Zupy
Na ciepło
Na zimno
Sałatki i surówki
Desery
Babeczki i muffiny
Babki
Budynie i galaretki
Ciasta
Ciasteczka i bezy
Gofry
Kremy i musy
Lody
Pączki i faworki
Serniki
Torty
Wypieki
Biszkoptowe
Drożdżowe
Kruche
Tarty
Z czekoladą
Z kremem
Pieczywo i pizza
Pasty i smarowidła
Na wynos
Przekąski
Podstawowe i dodatki
Przetwory
Okazje
Fast food
Karnawał
Tłusty czwartek
Urodziny
Wielkanoc
Wigilia i Święta
Potrawy wigilijne
Potrawy na Święta
Filter by Diety FILTR
Dieta bez 6 alergenów
Dieta niskoniklowa
Dieta bezglutenowa
Dieta bezjajeczna (BJ)
Dieta bezmleczna (BMK)
Dieta bogata w wapń
Dieta bogata w żelazo
Dieta cukrzycowa
Dieta dziecka od 6. m. ż.
Dieta FODMAP
Dieta low carb
Dieta na czas pylenia brzozy
Dieta na czas pylenia traw
Dieta niskohistaminowa
Dieta przeciwnowotworowa
Dieta przeciwzapalna
Dieta przyjazna planecie
Dieta śródziemnomorska
Dieta warzywno-owocowa (postna)
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Filter by content type
Choose One/Select all
Taxonomy terms

KLUB MAG

BLOG

KLUB MAG

BLOG

Gofry szpinakowe wegańskie

Jeśli masz ochotę na gofry inne niż te, które zazwyczaj jadasz, to dobrze się składa, bo dziś zapraszam Cię na gofry szpinakowe wegańskie na wytrawnie.

Można je zjeść na ciepło, zaraz po upieczeniu, można też zachować je na drugi dzień i zabrać na lunch do szkoły czy pracy.

Gofry szpinakowe możemy także ponownie podgrzać w gofrownicy.

Moje gofry szpinakowe podałam z letnimi pomidorami, awokado i kiełkami rzodkiewki, ale można je przygotować także z hummusem, pastą warzywną czy serem wegańskim.

Jeśli jadasz mięso i ryby, to przygotuj tę pyszną zieloną kanapkę z ich udziałem.

Wypróbuj ten przepis już TERAZ!

Znajdziesz go w nowym e-booku 30 przepisów na… GOFRY!

Zapraszam na zielone gofry i życzę Smacznego

Gofry szpinakowe

(wegańskie, bez cukru)

Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 2 x 4 minuty

Ilość: 3 szt.

Składniki:

  • 100 g szpinaku baby
  • 200 ml napoju orkiszowego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego (można pominąć)
  • 175 g mąki orkiszowej jasnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
  • 1 pełna łyżka zmielonego siemienia lnianego złocistego
  • szczypta soli himalajskiej drobnej
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
Fot. Katarzyna Jankowska
Fot. Katarzyna Jankowska

Related Posts

None found

Więcej z tej kategorii znajdziesz w książkach

Komentarze

  1. Zrobiłam dzisiaj. Od jakiegos czasu szukałam bezjajecznych gofrów ze szpinakiem i ten przepis spadł mi jak z nieba. Gofry są pyszne. Chrupiące po upieczeniu a i po 3 godzinach też świetnie się maja. Z synkiem zajadalismy się. Jedyna modyfikacja to użyłam mleka sojowego bo takie miałam w domu uwielbiamy Pani przepisy

    1. Bardzo się cieszę! Dziękuję za komentarz

  2. Jakiej mąki bezglutenowej mogłabym dodać do gofrów?

    1. np. gryczanej niepalonej czy sorgo 2/3 i 1/3 skrobi plus papka z siemienia albo 1 łyżeczka zmielonej babki płesznik lub jajowatej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *