Zdrowo, ekologicznie, bez alergenów


Filter by Dania FILTR
Na słodko
Na wytrawnie
Śniadania
Kanapki
Kaszki
Koktajle i smoothies
Omlety
Owsianki, jaglanki, gryczanki
Placuszki, racuchy, naleśniki
Obiady i kolacje
Dania główne
W 30 minut
Z kaszą
Z makaronem
Z mięsem
Z owocami
Z owocami morza
Z rybami
Z ryżem
Z warzywami
Zupy
Na ciepło
Na zimno
Sałatki i surówki
Desery
Babeczki i muffiny
Babki
Budynie i galaretki
Ciasta
Ciasteczka i bezy
Gofry
Kremy i musy
Lody
Pączki i faworki
Serniki
Torty
Wypieki
Biszkoptowe
Drożdżowe
Kruche
Tarty
Z czekoladą
Z kremem
Pieczywo i pizza
Pasty i smarowidła
Na wynos
Przekąski
Podstawowe i dodatki
Przetwory
Okazje
Fast food
Karnawał
Tłusty czwartek
Urodziny
Wielkanoc
Wigilia i Święta
Potrawy wigilijne
Potrawy na Święta
Filter by Diety FILTR
Dieta bez 6 alergenów
Dieta niskoniklowa
Dieta bezglutenowa
Dieta bezjajeczna (BJ)
Dieta bezmleczna (BMK)
Dieta bogata w wapń
Dieta bogata w żelazo
Dieta cukrzycowa
Dieta dziecka od 6. m. ż.
Dieta FODMAP
Dieta low carb
Dieta na czas pylenia brzozy
Dieta na czas pylenia traw
Dieta niskohistaminowa
Dieta przeciwnowotworowa
Dieta przeciwzapalna
Dieta przyjazna planecie
Dieta śródziemnomorska
Dieta warzywno-owocowa (postna)
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Filter by content type
Choose One/Select all
Taxonomy terms

KLUB MAG

BLOG

KLUB MAG

BLOG

Czijanka arbuzowa

Pytanie: Przed czy po bieganiu/treningu wypić ten orzeźwiający koktajl?

Odpowiedź: Wypij go przed lub po, byleby nie ZAMIAST!

Taki napój wspaniale nawadnia organizm, jest naturalnym izotonikiem, a schłodzony orzeźwia w takie dni jak dziś.

Zapraszam i życzę Smacznego orzeźwienia!

Czijanka Arbuzowa

(bezglutenowa, wegańska, bez cukru)

Czas przygotowania: 5 minut plus namaczanie

Ilość: 1 porcja

Składniki:

  • ok. 300 g arbuza (bez pestek)
  • 1 łyżka nasion chia
  • 100 ml ciepłej wody
  • 1-2 łyżki soku z cytryny (można pominąć)

Przygotowanie:

  1. Nasiona chia zalewamy ciepłą wodą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut
  2. Miąższ arbuza kroimy na mniejsze kawałki, wyjmujemy pestki, miąższ umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego, miksujemy na mus
  3. Dolewamy roztwór z chia, dodajemy sok z cytryny i mieszamy łyżką
  4. Podajemy do picia od razu lub chłodzimy w lodówce
Fot. Katarzyna Jankowska
Fot. Katarzyna Jankowska

Related Posts

None found

Więcej z tej kategorii znajdziesz w książkach

Komentarze

  1. Nie wpadłabym na taki pomysł, dziękuję bardzo za przepis, na pewno wypróbuje 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *